Blijf op de hoogte

Bekijk al onze nieuwsbrieven en nieuwsberichten

Laatste Herdenkingsmunten beschikbaar voor een feestelijke kroning

(Leestijd: 1 minuut)

We willen graag uw aandacht vestigen op het belangrijke evenement dat vandaag plaats zal vinden: de kroning van Koning Charles II. Dit historische moment zal niet alleen in Engeland, maar over de hele wereld gevierd worden. Dat merkte wij al toen de reactie op de eerste nieuwbrief met de Herdenkingsmunten van de kroning van Koning Charles III enorm was.

Na een lange periode van voorbereidingen en planning is de dag van de kroning op de Westminster Abbey eindelijk begonnen. De kroning van een nieuwe koning is altijd een bijzondere gebeurtenis, maar deze zal extra speciaal zijn omdat het de eerste kroning is in meer dan 70 jaar.

Door de enorme vraag zijn de twee zilveren Herdenkingsmunten inmiddels al bijna uitverkocht! Gelukkig heeft één van onze muntexperts nog een aantal exemplaren kunnen verkrijgen bij The Royal Mint. Klik snel hier en bekijk ons laatste aanbod voor de Kroning van Koning Charles III.

Koning Charles III en koningin-gemalin Camilla stappen 's ochtends bij Buckingham Palace in de Diamond Jubilee State Coach, de koets die in 2012 werd gemaakt vanwege het 60-jarig troonjubileum van Koningin Elizabeth II. De tocht leidt onder anderen langs The Mall en Parliament Square naar Westminster Abbey, de historische kerk die u ook terug ziet op de zilveren 50 Pence. Daar begint de ceremonie om 11 uur lokale tijd (12 uur in Nederland).

Tijdens de ceremonie wordt de eed afgelegd, wordt de koning gezalfd met olie én ontvangt hij de rijksappel en scepter. Niet te vergeten is natuurlijk de symbolische plaatsing van de kroon op het hoofd van Koning Charles III. Na afloop verschijnt hij op het balkon van Buckingham Palace.

Charles III wordt niet alleen gekroond tot koning van het Verenigd Koninkrijk, maar wordt ook symbolisch hoofd van 56 onafhankelijke soevereine staten. Hieronder valt ook Nieuw-Zeeland die, net als The Royal Mint, een prachtige Herdenkingsmunt uitgeeft. Dit eerbetoon is geslagen in puur goud en heeft een Proof kwaliteit. Met een oplage van slechts 3.000 stuks is dit een prachtige toevoeging aan uw collectie.

Alle munten worden geleverd in een representatieve verzamelverpakking met alle officiële toebehoren. Hierin vindt u alle numismatische gegevens.

Naar verwachting kunnen wij de te bestellen Herdenkingsmunten eind mei leveren. Volgens de informatie van The Royal Mint zullen de munten medio mei naar Het Amsterdams MuntKantoor worden verzonden. Zodra ze binnen zijn zullen wij ons uiterste best doen om de munten zo spoedig mogelijk bij u te krijgen.

Ik wens u veel plezier met deze bijzondere munten voor de kroning van Koning Charles III.

Deel het bericht

"Goed verzorgd, en snel geleverd!"

Veel tevreden verzamelaars gingen u voor
R

Google Reviews R. Coret

Een goede site voor muntenverzamelaars zoals ik. Ze werken hard aan een goede levering, zijn vaak de eerste met leuke en informatieve munten. Snelle levering en in een goede verpakking.

D

Google Reviews D. Kortbeek

De informatievoorziening was uitgebreid en helder. Het maken van keuzes waar daardoor makkelijk. De betaling ging vlot en de levering was keurig binnen het aangegeven tijdvlak. Dat het resultaat schitterend is was ook zeker verwacht. Complimenten !

F

Google Reviews F. Rijnenberg

Zeer verrast door de uitzonderlijke fraaie afwerking en de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij werken samen met erkende munthuizen wereldwijd

  • Royal Canadian Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Monnaie de Paris - Amsterdams MuntKantoor
  • Perth Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Münze Österreich - Amsterdams MuntKantoor
  • United States Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • South African Mint - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Finland - Amsterdams MuntKantoor
  • Mint of Poland - Amsterdams MuntKantoor
  • The Singapore Minth - Amsterdams MuntKantoor
  • Royal Australian Mint - Amsterdams MuntKantoor